Ostara

Praktijk voor psychomotorische en reflexzone therapie

Reflexologie


Reflexologie is een eeuwenoude natuurlijke geneeswijze die uitgaat van het beeld dat lichaam en geest een geheel zijn: een holistisch mensbeeld.

Een verstoring van deze eenheid zorgt dat er klachten ontstaan. Ieder mens is uniek dus zal de verstoring zich bij eenieder anders uiten zoals b.v. hoofdpijnen, nek-, schouder-, rugklachten, ontregelde spijsvertering, eczeem, overgangsklachten, slaapproblemen, zwangerschapsklachten, depressie, angsten, piekeren, stress, burn-out.
Reflexzonetherapie is een aanvullende geneeswijze die de reguliere gezondheidszorg kan ondersteunen. Reflexzonetherapie kan ook preventief worden ingezet ter bevordering van de algemene gezondheid.

De basis voor reflexzonetherapie is de afspiegeling van het lichaam op de voeten (maar ook op handen, oren, rug en gezicht.) Deze zones corresponderen met alle organen, klieren en andere delen van het lichaam. Door speciale massagetechnieken, druk of warmte op deze reflexzones worden zij gestimuleerd of in hun overactieve werking afgeremd. De bloedsomloop wordt gestimuleerd waardoor afvalstoffen worden afgevoerd en energie weer vrij kan stromen.

Het doel van de therapie is het herstellen van een natuurlijk evenwicht in het lichaam. Er wordt gekeken naar de klacht maar ook naar de (eventueel) onderliggende oorzaak. Zo wordt invloed verkregen op het gebied waar de verstoring zich voordoet zodat (pijn)klachten kunnen verminderen of verdwijnen.