Ostara

Praktijk voor psychomotorische en reflexzone therapie

Therapeut


Beweging loopt als een rode draad door mijn leven heen.

Het in beweging zetten van mensen, door beweging bewustzijn creëren, uiterlijke beweging en innerlijke beweging laten synchroniseren is steeds het vertrekpunt in mijn behandelwijzen.

Als therapeut en docent is het mijn grootste uitdaging om je opnieuw naar de signalen van je lichaam te laten luisteren waardoor je weer controle krijgt over eigen gedrag, gevoelens en emoties in relatie tot zichzelf en hun omgeving.

Ons lichaam is steeds in communicatie met ons. Door (pijn)klachten laat hij ons weten dat er een disbalans is ontstaan en er actie ondernomen mag worden om weer terug in evenwicht te komen.

Leren verbindingen te leggen tussen energetische disbalansen en (mogelijke) psychische problematieken en vice versa; psychische problematieken en (mogelijke) energetische disbalansen.

De kracht van de verschillende disciplines die ik hanteer is voor mijn de belichting van een klacht/probleem vanuit verschillende methodieken, achtergronden, zienswijzen.

Hierdoor zijn ze aanvullend en versterkend naar elkaar toe.

Het leren ontdekken en vergroten van eigen mogelijkheden/vaardigheden d.m.v. van dans en beweging waren belangrijke leerdoelen.

Naast de verplichte bij- en nascholingen vanuit de beroepsverenigingen zorg ik ervoor dat ik up to date blijf en mij steeds verder verdiep en ontwikkel binnen mijn vakgebieden.