Ostara

Praktijk voor psychomotorische en reflexzone therapie

Cranio Reflexologie


Cranio Sacraal Reflexologie (CSR)
 is een nieuwe en uniek geïnspireerde benadering om de zones en reflexgebieden van de voeten te bewerken. CSR integreert de principes van reflexologie, craniale osteopathie en cranio-sacrale therapie.

In tegenstelling tot traditionele voetreflexologie, die zich richt op de algemene systemen van het lichaam en zijn delen, is de focus en bedoeling van CSR het verbeteren van de stroom van de cerebrospinale vloeistof (CSF) in het lichaam, door te werken op de reflexgebieden die verband houden met de cranio sacraal systeem.

Dit systeem bestaat uit:

- het hersenvocht en de hersenvliezen die de hersenen en het ruggenmerg omringen en beschermen,

- de botten en hechtingen van de schedel en de wervelkolomwervels

- de twaalf paar hersenzenuwen.

De kern van het cranio sacrale systeem is het primaire ademhalingsmechanisme (PRM), ook wel bekend als 'de levensadem’. 
De PRM is een onvrijwillige, ritmische beweging die door het hele lichaam wordt aangetroffen en die lijkt op de eb en vloed van een oceaangetij. Deze beweging staat los van die van de ademhaling of van de hartslag.

De PRM vormt de basis van alle levensprocessen, beginnend vóór de eerste hartslag van het ongeboren embryo en blijft tot 15 minuten na de dood. Het is de 'vonk die de ademhaling doet ontstaan' en de basis van de stofwisseling. Het heeft een inadem- (flexie) en een uitadem- (extensie) fase die wordt gepalpeerd en beoordeeld.

De CSR-massagetechniek is een vloeiende, continue spiraalbeweging op de voet de (Dit weerspiegelt op zichzelf de constante beweging van de cellen, moleculen, zenuwsynapsen en vloeistoffen in het lichaam, evenals de DNA-helix). Een reeks CSR-sessies heeft het effect van het 'afwikkelen van weefsel', het ontwaken van het cel geheugen en het balanceren van het zenuwstelsel en de stroom van het hersenvocht.

Bij de OHM Academy wordt in een 5-daagse bijscholing voor reflexzonetherapeuten Cranio ReflexPlus aangeboden. Hierin wordt geleerd om met dit unieke systeem te leren werken. Daarnaast worden er verdiepingsmodules aangeboden; Cranio ReflexPro. Kijk voor meer info op ohm-academy.info